sobota 16. februára 2013

MS lyžovanie Schladming - slalom ženy / 12. deň

Tradíciou viacdňových športových lyžiarskych podujatí býva, že na samý záver sa konajú slalomy. V sobotu si rozdelia poslednú sadu medailí z majstrovstiev sveta v lyžovaní v Schladmingu ženy slalomárky a v nedeľu muži. Medzi majsterkami krátkeho oblúka vo svetovom pohári má momentálne jemne navrch mladučká ešte iba 17 ročná Američanka Mikaela Schiffrin (nar. 13.03.1995). Práve Schiffrinová bola pred slalomom v Schladmingu považovaná za hlavnú favoritku na titul majsterky sveta. My, ktorí si pamätáme finále svetového pohára v slalome žien z marca 2012 tu v Schladmingu a fandíme slovenskému lyžovaniu, budeme favorizovať na víťazku Veroniku Zuzulovú. Vlani tu takmer vyhrala. Momentálne je vo skvelej forme, pred pár týždňami vyhrala slalom v Semmeringu a hneď na to paralelný slalom v Mníchove. Pamätník vlaňajšieho finále slalomu žien by si mal spomenúť okrem Veroniky Zuzulovej aj na skvelý výkon domácej Michaely Kirchgasserovej, ktorá vlani v Schladmingu zvíťazila v záverečnom slalome SP.

Môj tip na víťaza -> Mikaela Schiffrin (Po zranení Marlies Schild ostal Slalom záležitosťou piatich dievčat - Mikaela Schiffrin, Tina Maze, Veronika Velez-Zuzulová, Frida Hansdotter, Tanja Poutiainen. Všetkých päť slalomárok má ešte šancu na zisk slalomového glóbusu 2013. Bodové rozdiely medzi nimi sú veľmi tesné. Rovnako možno očakávať medzi najsilnejšou päťkou aj súboj o titul MS v slalome.)

obrázky .. Schladming slalom ženy, Mikaela Schiffrin, Michaela Kirchgasser, Frida Hansdotter
Slalom ženy- prvé kolo:

Pre svetové lyžovanie v Schladmingu bola veľkým a príjemným prekvapením účasť slalomárskej jednotky z minulých sezón Marlies Schild, ktorá sa po dvoch mesiacoch od zranenia kolena vracia do pretekárskych bránok. V Schladmingu sa pokúsi obhájiť titul šampiónky z MS 2011 v Ga-Pa. Úloha to je náročná, keďže na štart nastupuje takmer bez prípravy. Úspechom je už samotný Schildovej štart. Pre fanúšikov je potešujúcim faktom, že sa vrátila tak skoro a zdá sa že zdravotne bez obmedzení. Pred koncom svetového pohára uvidíme ešte dva preteky v slalome v Ofterschwangu a v Lenzerheide. Možno dokáže Marlies Schild dovtedy predviesť svoje maximum. Ako dopadne súboj Schildovej (1981) a Schiffrinovej (1995), medzi ktorými je 14 ročný rozdiel?



Výsledky:
1. Mikaela Schiffrin(USA) | čas: 50,59 + 49,26 = 1:39,85 | lyže: Atomic
2. Michaela Kirchgasser(A) | čas: 50,96 + 49,11 = 1:40,07 | lyže: Atomic
3. Frida Hansdotter(SWE) | čas: 50,41 + 49,70 = 1:40,11 | lyže: Rossignol




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára